Голи сармички

5 декември 2017
Голи сармички

Продукти:

  • 2 ч. ч. Ориз Екстра PANINO
  • 600 г мляно месо
  • 3 яйца
  • 100 г краве масло
  • 1 лимон
  • 1 гл. целина
  • 1 с. л. червен пипер
  • брашно за овалване
  • черен пипер, сол

Приготвяне:

  1. Прегледайте, измийте Ориз Екстра PANINO и го прибавете към месото заедно с 2 белтъка.
  2. Поръсете с черен пипер и сол на вкус.
  3. Замесете добре, оформете дребни кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
  4. Във вряща подсолена вода сварете нарязаната на парченца целина и прибавете половината масло.
  5. Пуснете едно по едно кюфтенцата.
  6. Варете ястието на тих огън. Разбийте двата жълтъка и третото яйце с лимоновия сок и при непрекъснато бъркане започнете да прибавяте сос от ястието.
  7. С получения сос залейте кюфтенцата, а останалата мазнина запържете с червения пипер и изсипете върху готовото ястие.