Бланширан ориз със спанак

5 декември 2017
Бланширан ориз със спанак

Продукти:

  • 750 г спанак
  • 300 г Бланширан ориз PANINO
  • 100 г кашкавал
  • 100 мл олио
  • 1 ч. л. червен пипер
  • черен пипер, сол

 

Приготвяне:

  1. Сварете предварително изчистения и измит спанак в подсолена вода.
  2. Прегледайте и измийте Бланширания ориз PANINO.
  3. Задушете ориза в мазнината, залейте го с топла вода и варете до полуомекване.
  4. Прибавете част от кашкавала, настърган на едро ренде, черния пипер и червения пипер.
  5. В намазана с масло тавичка изсипете половината от спанака.
  6. Върху него разстелете ориза.
  7. Изсипете отгоре останалия спанак и настъргания кашкавал.
  8. Запечете ястието в умерена фурна.