Боб с пушено месо

5 декември 2017
Боб с пушено месо

Продукти:

  • 400 г Боб Българска гозба PANINO
  • 2 гл. лук
  • 1 морков
  • 5 домата
  • 2 ч. ч. доматен сок
  • 150 г пушено свинско месо
  • 3 с. л. олио
  • 3-4 ск. чесън
  • магданоз
  • черен пипер, сол

 

Приготвяне:

  1. Прегледайте Боб Българска гозба PANINO, измийте го добре и го накиснете от вечерта.
  2. на другия ден го измийте отново и сложете да се вари.
  3. След като заври, сменете водата и варете на тих огън до готовност.
  4. Нарязаното на дребни хапки месо запържете в мазнината 4-5 мин.
  5. Последователно добавете ситно нарязания лук, счукания чесън, настърганите домати и морков, нарязания на дребно магданоз. Залейте с доматения сок и варете няколко минути на слаб огън.
  6. Накрая добавете вече сварения боб, варете още няколко минути и прибавете черен пипер и сол на вкус.