Боб яхния

5 декември 2017
Боб яхния

Продукти:

  • 500 г Боб Българска гозба PANINO
  • 2 гл. лук
  • 1 гл. целина
  • 1 дафинов лист
  • 3/4 ч. ч. олио
  • 1 с. л. брашно
  • 5-6 ск. чесън
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. джоджен
  • 1 вр. магданоз
  • черен пипер, сол

 

Приготвяне:

  1. Прегледайте и накиснете Боб Българска гозба PANINO в студена вода от вечерта, а на другия ден изхвърлете водата и го измийте. Залейте го отново със студена вода и го сложете да се вари.
  2. Когато бобът омекне, прибавете ситно нарязаните лук, морков, целина, дафинов лист и оставете да ври.
  3. Запържете брашното в олиото, добавете нарязания на ситно чесън и червения пипер. Разредете запръжката с гореща вода и я изсипете при боба.
  4. Посолете, добавете джоджен и гореща вода и варете до готовност.
  5. След като го отстраните от огъня, го поръсете с магданоз и черен пипер.