Леща чорба

5 декември 2017
Леща чорба

Продукти:

  • 1 ч. ч. Канадска леща PANINO
  • 1 стрък праз
  • 2 моркова
  • 1 малка глава целина
  • 1 домат (пресен или от консерва)
  • 1 гл. чесън
  • ½ к. ч. олио
  • клонче суха чубрица
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • сол, оцет на вкус

 

Приготвяне:

  1. Прегледайте Канадската леща PANINO, измийте я добре, залейте със студена вода и я варете на тих огън заедно с нарязания на ситно праз и с нарязаните на малки кубчета моркови и целина.
  2. Когато лещата омекне, прибавете олиото, чесъна и чубрицата.
  3. Десетина минути преди да снемете съдът с лещата от огъня, добавете обеления и настърган на едро ренде домат.
  4. Готовата чорба овкусете със сол и оцет и поръсете с нарязан на ситно магданоз.