Белена леща с ориз и зеленчуци

5 декември 2017
Белена леща с ориз и зеленчуци

Продукти:

  • 1 ч. ч. Белена леща PANINO
  • 1 ч. ч. Бланширан ориз PANINO
  • ½ карфиол (накъсан на малки цветчета)
  • 3 с. л. олио
  • 4 домата (нарязани на четвъртинки)
  • 2 зелени чушки
  • 1 ч. л. джинджифил
  • 1 ч. л. кимион
  • 4 картофа (нарязани на кубчета)
  • 6 ч. ч. вода
  • 2 ч. л. куркума
  • 2 ч. л. сол
  • 3 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. краве масло

Приготвяне:

  1. Прегледайте и измийте Бланширания ориз и Белена леща PANINO и ги изцедете.
  2. Нарежете на ситно зеленчуците.
  3. В силно загрято олио запържете чушките, кимиона и джинджифила.
  4. Добавете картофите и карфиола.
  5. Пържете ги 4-5 минути и добавете лещата и ориза.
  6. Налейте вряла вода и добавете солта, доматите и куркумата.
  7. Варете на слаб огън, като разбърквате до сваряване на лещата и ориза.
  8. Добавете лимоновия сок и маслото и оставете на изключен котлон още 1 минута.