Оризови кюфтенца с моцарела

2 август 2021
Оризови кюфтенца с моцарела

Продукти:

  • 1 чаена чаша ориз Балдо Panino
  • 2 броя яйца
  • 1 чаена чаша царевично брашно
  • 50 г моцарела
  • 50 г кашкавал
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • босилек


Приготвяне:

  1. Сварете ориза в подсолена вода и го отцедете.
  2. Към ориза добавете 1 яйце, настъргания кашкавал и овкусете с щипка сол, черен пипер и босилек.
  3. Нарежете моцарелата на малки кубчета.
  4. Оформете кюфтенцата, като сложите в средата кубче моцарела.
  5. Разбийте второто яйце.
  6. Потопете всяко кюфтенце в разбитото яйце и след това ги овалвате  в брашното.
  7. Пържете от двете страни до златисто.
  8. Поставете салфетка върху чинията, преди да ги извадите, за да попие излишната мазнина.
  9. Поднесете с подходящ сос или резенчета домати.