Пролетна дроб сарма

18 април 2023
Пролетна дроб сарма

Продукти

  • 1 агнешки комплект
  • 300 г ориз Екстра Panino
  • 2 връзки лапад
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • ½ връзка пресен джоджен
  • 1 л бульон от варенето на дреболиите
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус


за заливката

  • 2 яйца
  • 300 г кисело мляко
  • 3 супени лъжици брашно



Приготвяне

  1. Сварете агнешки комплект за около един час, като предварително го измиете и почистите.
  2. Извадете дреболиите и оставете да се охладят, а след това нарежете на кубчета. Бульона прецедете и запазете.
  3. Задушете в отделен съд ориза, докато стане прозрачен и добавете нарязан пресен лук, пресен чесън, лапад и червен пипер. Гответе, докато омекнат.
  4. Прибавете дреболиите, нарязан на ситно джоджен и залейте с бульона. Овкусете със сол и черен пипер.
  5. Прехвърлете в тава за печене и гответе около 50 мин в загрята фурна на 180 градуса.
  6. Разбийте млякото с яйцата и брашното и залейте ястието.
  7. Печете още 15 минути, докато заливката стане златиста.