Пълнени домати с ориз и гъби

2 август 2021
Пълнени домати с ориз и гъби

Продукти:

  • 4-5 средно големи домата
  • 50 г гъби
  • 50 г ориз Бисерен Panino
  • 1 глава лук
  • 30 г масло и олио за пържене
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол


Приготвяне:

  • Отрежете горната част на предварително измитите доматите и ги запазете за по-късно като капачета.
  • Внимателно почистете вътрешността на доматите и я отделете.
  • Задушете гъбите и лука в малко мазнина и вода докато поомекнат.
  • Добавете предварително измития ориз и овкусете със солта, вътрешността на доматите, магданоз, черния пипер и вода, необходима за набъбването на ориза.
  • След като оризът е готов, напълнете доматите с готовата плънка.
  • Похлупете с капачетата всеки домат и  подреждат в тава,
  • Полейте  с останалата мазнина и печете до готовност.